Bilişim Vadisi’nin İç Mekanları OSO Mimarlık Tarafından Tasarlandı…

İç Mimari Tasarım: OSO Mimarlık

Tasarım Ekibi:  Ozan Bayık, Serhan Bayık, Okan Bayık, Erkan Çeçen, B. Bahar Çiçekçi, Murat Lüleci, Kübra Demirtuna

İşveren: Bilişim Vadisi

Yer: Muallimköy , Gebze, İzmit

Yapım Yılı: 2017 – Sürüyor

Fotoğraflar: OSO Mimarlık

Tamamlandığında Türkiye’nin en büyük teknoparklarından biri olacak olan Bilişim Vadisi’nin OSO Mimarlık imzalı iç mekan tasarımlarında, yeni teknolojiler üretme ve geliştirilmesine hizmet etme amacı doğrultusunda mimari ve teknoloji arasında entegrasyon kuran bir kurgu tercih edilmiş.

2017 yılında Muallimköy, Gebze, İzmit’te uygulamasına başlanan ve 1 milyon 500 bin metrekare kapalı alanı ile Türkiye’nin en büyük teknoparklarından biri olan Bilişim Vadisi’nin iç mekanları OSO Mimarlık imzasını taşıyor. Ofisler, inovasyon ve kuluçka merkezleri, otel, kongre, sosyal donatılar, spor ve ticari merkezler gibi farklı fonksiyonlardan oluşan çok amaçlı kullanıma sahip bir multi kompleks olan Bilişim Vadisi’nin birinci etabı büyük ölçüde tamamlanmış ve kullanıma açılmış. Bilişim Vadisi tüm etapları tamamlandığında toplam 5.000 adet ar-ge firmasına ev sahipliği yapacak.

Bu komplekse ait farklı mekanların iç mimarı tasarımları ile uygulama kontrolörlüğünü üstlenen Mimar Okan Bayık, İç Mimar Serhan Bayık ve İnşaat Mühendisi Ozan Bayık öncülüğündeki OSO Mimarlık, Bilişim Vadisi’nin yeni teknolojiler üretilip, geliştirilmesine hizmet etmek amaçlı mekânlarının iç mimari tasarımlarında, bu amaca paralel olarak teknolojik unsurların ön planda kullanıldığı bir mimari üslup benimsemiş.

Çağdaş ve dinamik formların hakim olduğu, yeni ve modern malzemelerin kullanıldığı ve son teknolojik yeniliklerin birer mekan ögesi olarak tasarıma entegre edildiği bir kurguyu tercih eden mimarlar, kullanıcılara mekânlarda teknoloji ile iç içe oldukları ve teknoloji üretilen bir merkezde bulundukları hissini kazandırmayı hedeflemiş. Bu kurgu doğrultusunda robotik kollar, hologram, interaktif led ekranlar, bilgisayar kodlama dili gibi unsurları mekân algısını domine eden tasarım ögelerine dönüştüren OSO Mimarlık, teknolojinin iç mekândaki farklı ve benzersiz kullanımları sayesinde, mimari ile teknoloji entegrasyonu kurmayı başarmış.