AMORF Doğal Taş Tasarım ve Proje Yarışması

Ege Maden İhracatçıları Birliği (EMİB) tarafından düzenlenen AMORF Doğal Taş Tasarım ve Proje Yarışması, doğal taş ihracatında rekabet gücünü artırmayı ve tasarım açısından güçlü, üretilebilir, katma değeri yüksek, çevreye duyarlı ve sürdürülebilir projeler geliştirmeyi hedefliyor.

Ege Maden İhracatçıları Birliği (EMİB), dünya doğal taş rezervlerinin yüzde 35’ine sahip olan ülkemizin doğal taşlarının ihracat potansiyelini artırmak ve Türk doğal taşının prestijli projelerdeki kullanımını artırmak amacıyla Ticaret Bakanlığı’nın desteği ile AMORF Doğal Taş Tasarım ve Proje Yarışması’nı organize ediyor. Doğal taş ile tasarım gücü yüksek, üretilebilir, katma değerli, çevreye duyarlı ve sürdürülebilir projeler geliştirme hedefiyle sektöre kazandırılan yarışma, üniversitelerin mimarlık, mühendislik, güzel sanatlar ve tasarım fakültelerinin lisans veya yüksek lisans bölümlerinde okuyan tüm öğrenciler ile üniversitelerin mimarlık, mühendislik, güzel sanatlar ve tasarım fakültelerinin lisans ve yüksek lisans programlarından mezun olanların katılımına açık.

EMİBAMORF Doğal Taş Tasarım ve Proje Yarışması’yla doğal taş sektöründeki firmalar ile sektöre ilgi duyan profesyonel ve öğrenci düzeyindeki tasarımcı, mimar ve iç mimarları buluşturacak bir platform oluşmak amaçlanıyor.

AMORF ile Doğal Taş sektöründeki başarılı tasarımcılar ödüllendirileceği gibi Türkiye’de yapı kültürüne ve eğitimine katkıda bulunmak ve yaratıcı fikirler ve projelerin de desteklenmesi planlanıyor.

AMORF Doğal Taş Proje ve Tasarım Yarışması’na yapılan başvurular mermer artıklarının değerlendirilmesi ve ekonomiye kazandırılmasına ilişkin tasarım projeleri, dış mekan projeleri ve iç mekan uygulamaları ile mobilya ve aksesuar tasarımları olmak üzere üç ana kategoride değerlendirilecek.

Profesyonel ve öğrenci kategorilerinde toplamda 10 projenin finale kalacağı yarışmada finalistlerin her birine 10.000 TL tutarında para ödülü verilecek. Ayrıca, Ege İhracatçı Birlikleri’nin Ticaret Bakanlığı’na sunacağı projenin onaylanması durumunda, finale kalan öğrenci kategorisindeki yarışmacılara yine Ticaret Bakanlığı tarafından belirlenecek kişi sayısı doğrultusunda yurt dışında eğitim hakkı verilmesi planlanıyor.

Bunlara ilave olarak, sponsor firmanın ve jüri üyelerinin kararı doğrultusunda finale kalan projeler arasından seçilecek bir tasarımın üretilmesi ve tasarımcının ticari hakları korunarak satışa sunulması da söz konusu olacak. Jürinin seçtiği bir finalist projeye ise bir yıl süresince ürün ve iş geliştirme mentorluğu sağlanacak.

Ege Maden İhracatçıları Birliği‘nin düzenlediği AMORF Doğal Taş Proje ve Tasarım Yarışması’na başvurular 13 Temmuz 2020 tarihine kadar yarışmanın kurumsal web sitesi olan www.amorf.org üzerinden online olarak gerçekleştirilebilecek. Ödül töreninin, her yıl Ekim ayının ilk haftası kutlanan Dünya Mimarlık Günü ile eş zamanlı olarak, paralelinde düzenlenecek sergi ve mimarlarla network etkinliği ile birlikte gerçekleştirilmesi planlanıyor.

Online başvuru ve detaylı bilgi için tıklayınız.

Etkinlik Takvimi
Son başvuru tarihi: 13 Temmuz 2020
Değerlendirme jürisi ve finale kalacak projelerin belirlenmesi: 13-17 Temmuz 2020
Finale kalan projeler için modellemelerin yapılması amacıyla, ihaleye çıkılması, modellerin tasarımının tamamlanması: Temmuz 2020
Ödül gecesine davet edilecek mimarların belirlenmesi: Ağustos 2020
Ödül gecesine katılacak mimarlara ait bilgilerin üyelere duyurulması: Eylül 2020
Dünya Mimarlık Günü ile eş zamanlı ödül töreni, sergi, mimarlarla network etkinliği ve kokteyl: Ekim 2020

Jüri
Gülçin Çalandağ, Platform İzmim Yönetim Kurulu Saymanı
Hüseyin Egeli, İzmir Serbest Mimarlar Derneği Başkanı
Demet Binan, Mimar Sinan Üniversitesi Mimarlık Bölüm Başkanı
Can Özcan , İzmir Ekonomi Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Endüstriyel Tasarım Bölümü Başkanı
Yelda Tuna, Mimar
Emre Yusufi, Tasarımcı
Hakan Kütahya, İç Mimar
Sertaç Ersayın, Endüstriyel Tasarımcılar Meslek Kuruluşu Başkanı
Gülay Hasdoğan, ODTÜ Endüstriyel Tasarım Bölüm Başkanı
Buket Hoşcan Bazman, Endüstriyel Tasarımcı
Erman Bazman, İç Mimar
Reyhan Sezgin, Sezgin Marble Kurucu Ortağı
Melike Alpay Özmen, Alpay Mermer Yönetim Kurulu Başkanı