Private7

Mimari Tasarım
BARN arch.

Proje Yeri
Çekmeköy, İstanbul

Yönetici Mimarlar
Ağacan Bahadır, Tümer Keser

Tasarım Ekibi
Şeyma Erdal, Ali Can Erol, Anıl Salar, Melis Börekçioğlu

Peyzaj Tasarımı
Based Landscape

Tamamlanma Tarihi
2024

Toplam İnşaat Alanı
4000 m²

Fotoğraflar
Egemen Karakaya

BARN arch. tarafından tasarlanan Private7 projesinde konut birimlerinin her biri çevreleriyle uyum ve diyalog içerisinde olacak şekilde kurgulanmış.

İstanbul, Ömerli’de yer alan Private7 projesi, 4000 m² alan özelinde oluşturulacak konut yapılarının müstakil kullanımı, birbirleri ve çevresi ile var edeceği mikro mahalle senaryosu üzerine kurgulanmış. Arazinin yakın çevresi, kendi geometrisi ve kot değerleri eşzamanlı gözetilerek 7 villa ve ortak kullanım alanları organize edilmiş.

Yapı tipolojileri araziye istinaden farklılaştırılmış, cephe sınırlarında yaratılan hareketler ile açık alan kullanımları her cephede farklı varyasyonlara imkan vermiş. Bu noktada her yapıda servis hacimlerini içeren bodrum katlar zemin kotunun üzerine çıkarılarak doğal ışık alması sağlanmış ve bahçelerin zemin kat ile olan ilişkisi her cephede farklılaştırılarak aynı varyatif kimlik kesite de aktarılmış.

Cephelerdeki geniş pencere yırtıkları; iklim özellikleri, yapıların birbirleri ile kurduğu görsel iletişim ve iç mekan kullanım ilişkilerine göre belirlenmiş. Bu geniş yırtıklar ve malzeme seçimleri ile kütleler hafifletilmiş.

Kullanılan her açıklık bahçe alanlarını villaların iç mekan yaşantısının bir uzantısı haline getiriyor. Merdivenin çelik strüktür tasarımı, zemin katta yakalanan akışkanlığı diğer katlara iletiyor. İç mekan detay çözümleri hacimlerin karakterine göre belirlenen materyaller ile özelleşirken, her bağımsız seçim bir araya gelişinde bütünsel bir harmoniyi ifade ediyor.