Hanif Kara’ya Öncü Mühendislik ve Mimari Yenilikler İçin 2024 Soane Madalyası

Yapı mühendisi ve AKT II‘nin kurucu ortağı Hanif Kara, Sir John Soane Müzesi tarafından, prestijli 2024 Soane Madalyası’nın sahibi olarak ilan edildi.

Kara, geleneksel olarak mimar ve teorisyenlere verilen prestijli 2024 Soane Madalyası’nı alan ilk mühendis olarak tarihe geçiyor. Bu ödül, Kara’nın özellikle disiplinler arası iş birliğine yönelik öncü yaklaşımıyla yapılı çevre üzerindeki derin etkisini vurguluyor. Kara, 26 Kasım’da Kraliyet Akademisi’nde Soane Madalyası Konferansı verecek.

Kara, yirmi yılı aşkın kariyeri boyunca dört Stirling Ödüllü binanın tasarımında rol aldı: Peckham Kütüphanesi (2000), Sainsbury Laboratuvarı (2012), Bloomberg’in Avrupa merkezi (2018) ve Kingston Üniversitesi’nin Town House’u (2021). Zaha Hadid, David Chipperfield, Herzog & de Meuron ve Bjarke Ingels gibi mimarlarla yaptığı iş birlikleri sayesinde etkisi tüm dünyaya yayıldı. Google’ın Londra’daki merkezi ve yakında açılacak olan Smithfield’daki Londra Müzesi gibi projeleri, yapı mühendisliğinin çağdaş tasarımda başarabileceklerinin sınırlarını zorluyor.

Not

  1. Bu haber Nour Fakharany tarafından yazılan “Hanif Kara of AKT II Receives 2024 Soane Medal for Pioneering Engineering and Architectural Innovation” başlıklı yazının çevirilmesiyle elde edilmiştir.