Equine Design Studio Tasarımı Şile Uluslararası Binicilik Tesisi

Ulusal ve uluslararası ölçekte atlı spor kulüpleri tasarımları gerçekleştiren Equine Design Studio, Şile’de uluslararası yarış standartlarına uygun nitelikte bir binicilik merkezi tasarladı.

Küresel ölçekte ve uluslararası standartlarda binicilik tesisleri tasarımlarıyla öne çıkan, Mimar Kaan Alkan tarafından kurulan Equine Design Studio, İstanbul’un kuzeyinde tasarladığı “Şile Uluslararası Binicilik Tesisi” projesiyle binicilik dünyasında yeni bir standart belirliyor.

Her detayı özenle planlanmış, uluslararası yarış standartlarına uygun bir binicilik merkezi olarak tasarlanan proje; taş, ahşap, tuğla gibi doğal malzemelerle biçimlenmiş, en uygun şartların sağlandığı bir ortamda, atların doğasıyla uyumlu mekanlar elde etme hedefiyle tasarlanmış. Atların konforu ve sağlığı gözetilerek oluşturulan bu mekan, binicilik tutkusunu derinleştirirken aynı zamanda estetik ve fonksiyonellik bakımından da mükemmelliği hedefliyor.

Kendisi de lisanslı bir binici ve atlı sporlar tutkunu olan, Equine Design Studio kurucusu Mimar Kaan Alkan, ortağı Mimar Buket Kabakçı ile birlikte imza attığı atlı spor kulüpleri ve hara tasarımlarında özünü doğadan ve doğal malzemelerden alan bir yaklaşımla deneyim alanları yaratıyor.