GF Net Sıfır Hedefine Doğru İlerliyor

Georg Fischer, sürdürülebilirlik ve net sıfır hedefleri kapsamında 2024 yılı raporlarında önemli ilerlemeler kaydediyor.

Georg Fischer, Paris Anlaşması kapsamında önerilen, küresel sıcaklık artışının 1,5 derece tutulması konusunda yürütülen çalışmaları içeren 2024 yılı yarıyıl raporunu yayınladı. 2050 yılına kadar net sıfır sera gazı (GHG) emisyonuna ulaşma hedefini duyuran GF, sürdürülebilirlik ve inovasyon liderliğine doğru önemli bir adım daha atıyor. GF, dünyanın önde gelen iş gazetelerinden biri olan Financial Times tarafından üst üste dördüncü kez Avrupa’nın iklim liderlerinden biri olarak adlandırıldı ve böylece bu alandaki konumunu daha da güçlendiriyor. Ardından TIME dergisinin açıkladığı “Dünyanın En Sürdürülebilir Markaları” içerisinde yer alarak bu konudaki kararlılığını göstermiş oluyor.

GF, Ürün portföyü açısından 2024 yılının ilk yarısında sosyal ve çevresel fayda sağlayan ürünlerin satışlarında %73 artış sağlamış bulunuyor. 2025 yılı hedefi olan %70 oranı, bu verilerle 2024 yılının ilk yarısında aşılmış oluyor.

GF’in bu artışta: İklim etkilerini azaltmak %28, sağlığın sağlanması %21, su tasarrufu %9, güvenli kullanım %6, sürdürülebilir yapılar %4, diğer çevresel faydalar %4, iklim değişikliğine adaptasyon %1, eğitim %1, diğer %26 olan bir kategori dağılımı izliyor.

“İklim ve Kaynaklar” başlığı altında yenilenebilir enerji kullanımı ile yılın ilk yarısında %32; CO2 emisyonlarında (Scope 1 and 2) ise %96 azalım elde edilmiş bulunuyor. “İnsan ve Refah” başlığı altında yeni atanan kadın yönetici oranı 2025 yılı hedefi olan %25, 2024 yılının ilk yarısından %17 olarak gerçekleşmiş olarak raporda yer alıyor.