Yaşayan Kentler Forumu (Living Cities Forum) 2024

Living Cities Forum 2024, Hollandalı mimarlık firması MVRDV‘nin kurucu ortağı Nathalie de Vries’in ve Afrika Gelecek Enstitüsü‘nün kurucusu, 2023 Venedik Mimarlık Bienali’nin küratörü Profesör Lesley Lokko’nun da aralarında bulunduğu konuşmacılar ile geleceğin şehirlerini daha yaşanabilir kılmak için yapılması gerekenleri mercek altına alacak.

Naomi Milgrom Vakfı, Hollandalı mimarlık firması MVRDV’nin kurucu ortağı, vizyoner mimar ve kentsel tasarımcı Nathalie de Vries’in ve Afrika Gelecek Enstitüsü’nün kurucusu, 2023 Venedik Mimarlık Bienali’nin küratörü Professor Lesley Lokko OBE’nin, Living Cities Forum’da uluslararası keynote konuşmacılar arasında yer alacağını duyurdu. Naomi Milgrom Vakfı tarafından sunulan Living Cities Forum, Avustralya’nın kentsel tasarımcılar, düşünürler ve mekan üreticileri için en önemli etkinliği olarak öne çıkıyor. Küresel program, bugünün ve yarının şehirlerini iyileştirmek için ilham verici, uygulanabilir fikirler paylaşan disiplinlerarası konuşmacıları ağırlıyor.

Program Direktörü Andrew Mackenzie’nin yönettiği ve “Ortak Çıkarlar” teması etrafında şekillenen, Melbourne ve Sydney’de gerçekleştirilecek, gün boyu sürecek uluslararası konuşmalar ve tartışmalar, dünya çapında ileri görüşlü fikirler ve çözümleri, kamu alanının geleceğine odaklanarak öne çıkarıyor.

Uluslararası konuşmacılar tam listesi:

Nathalie de Vries (Hollanda): Yenilikçi, beklenmedik ve neşeli karma kullanımlı binalar tasarlayan ve kentsel alanları dönüştüren Hollandalı mimar, kentsel tasarımcı ve MVRDV’nin kurucu ortağı.

Professor Lesley Lokko OBE (Gana/İskoçya): Mimari, akademik, eğitici, roman yazarı ve Afrika Gelecek Enstitüsü’nün kurucusu olan lider bir ses. 2024 yılında Time Dergisi tarafından en etkili 100 kişi listesine alındı ve 2023 Venedik Mimarlık Bienali’nin küratörlüğünü üstlendi.

Martí Franch (İspanya): Katalonya’da düşük maliyetli, büyük ölçekli yeşil altyapılar konusunda öncü bir peyzaj mimarı, terkedilmiş kentsel alanları canlı, çok fonksiyonlu kamu alanlarına dönüştürüyor.

Catherine d’Ignazio (ABD): Feminizm ve teknolojiyi harmanlayan bir kodlayıcı, akademisyen ve sanatçı. Hem çevrimiçi hem de fiziksel ortamlarda daha kapsayıcı açık alanlar tasarlamak üzerine çalışıyor.

Kabage Karanja (Kenya):  Mimar ve Cave Bureau’nun kurucu ortağı, mimarlığın kentsel tasarım, doğa ve kültürdeki rolünü araştırıyor; 2025 Venedik Bienali için Birleşik Krallık Pavyonu’nun ortak küratörü.

Jill Desimini (ABD): İklim etkilerinin daha yoksul mahallelerde daha fazla olacağı bir zamanda, boş alanların ve kalıntı alanların kamu yararı ve iklim adaleti için tasarım olanaklarını araştıran bir yardımcı profesör ve peyzaj mimarı.

Melbourne ve Sydney 2050 yılı itibarıyla megakentler haline gelmeye doğru yol alıyor; nüfus artışı, artan yoğunluklar ve ısınan bir gezegen arasında kamu alanlarını yeniden hayal etmek hiç bu kadar hayati olmamıştı. Bu, sektör profesyonelleri, öğrenciler ve şehirlerimizin geleceğine yatırım yapan herkes için, kentsel geleceğimizi şekillendirmek için gerekli dönüşümsel fikirler ve çözümler paylaşan küresel, çok disiplinli bir panelden bilgi almak için eşsiz bir fırsat.

Forum, 18 Eylül 2024 Çarşamba günü Melbourne’de Fed Square’de ve 20 Eylül Cuma günü Sydney’de NSW Eyalet Kütüphanesi’nde gerçekleşecek.