Milliyet Mimarlık Dergisi’nin 42. Sayısı Bu Pazar Bayilerde!

YAPI Dergisi’nin içerik yönetimiyle yayınlanan Milliyet Mimarlık dergisinin 42. sayısı 28 Temmuz Pazar günü Milliyet Gazetesi ile birlikte bayilerde!

Milliyet Mimarlık Dergisi’nin yeni sayısında, yapımına 1656 yılında başlanan, Çanakkale Savaşı’nda büyük hasar gören, yakın döneme kadar harap haliyle askeri alan olarak kullanılan; 25 yılı aşan çok disiplinli araştırma, projelendirme ve uygulama süreçlerinin ardından AOMTD tarafından gerçekleştirilen rölöve, restitüsyon ve restorasyon projeleri ve KOOP Mimarlık imzalı yeniden kullanım projesiyle yenilenerek ziyarete açılan “Seddülbahir Kalesi” ele alınıyor. 

Söyleşi sayfalarında, yaşamın ve insan etkileşimlerinin, habitatların tanımlanmasındaki önemli rolüne yönelik kuvvetli inancı ve konut tasarımlarındaki süreç merkezli yaklaşımıyla tanınan aktivist mimar Tatiana Bilbao ile mesleki yolculuğunu biçimlendiren mimari ve etik değerleri, mimarlığın toplumsal sorumlulukları ve teknolojinin hükmetmesine asla izin vermediği tasarım süreçleri üzerine gerçekleştirdiğimiz sohbeti bulabilirsiniz.

Derginin Dosya sayfalarında, dünyanın çok farklı coğrafyalarında sıra dışı koşullarda inşa edilen ekstrem mimarlık örneklerini ve bu yapıların tasarımına biçim veren yenilikçi çözümleri mercek altına aldık.

Yeşim Kozanlı Mimarlık tarafından lüks ve dinamik enerjinin birleşimi olarak nitelendirilen “festival chic” konseptiyle tasarlanan HYDE Hotel Bodrum projesini İç Mimari sayfalarımızda bulabilirsiniz. 

Gündem sayfalarımızda mimarlık ortamındaki yarışmalar, etkinlikler ve önemli gelişmelerin yanı sıra Suha Özkan’ın “Fumihiko Maki’yi Yitirdik” başlıklı yazısını ve GOOA Architects kurucusu Mimar Emre Arslan ile yaptığımız söyleşi yer alıyor.

Milliyet Mimarlık dergisinin dolu dolu içeriğini ay boyunca www.milliyet.com.tr ve www.yapidergisi.com web siteleri üzerinden e-dergi olarak indirebilirsiniz. Ayrıca Milliyet Mimarlık’a Getir, Trendyol ve Shopier uygulamaları aracılığıyla 81 ilde ulaşabilmeniz mümkün.