OMM’un Yapısal Serüveni ve Yarattığı Etki – Masa Sergisi #3 | Söyleşi

Eskişehir‘in kalbinde yer alan ve mimarisi ile dikkat çeken bir kültür sanat yapısı olan Odunpazarı Modern Müze’yi konu alan OMM‘un Yapısal Serüveni ve Yarattığı Etki başlıklı söyleşi 25 Temmuz Perşembe günü The Circle’da gerçekleşecek.

“Eskişehir’de bir kültür yapısının cephesini oluşturan taşıyıcı ahşap elemanların Antalya’daki fabrika üretim kontrol sürecinden yalıtım ve koruma detaylarına kadar olan mühendislik çalışmalarına, tasarım koordinasyonundan ülkedeki yerli üretimi destekleyen sürdürülebilirliğe, kalite kontrolden kalkınma mücadelesine uzanan çok katmanlı bir hikaye”

Hakkında çok yazılmış ve bu yıl açılışının 5. yılını kutlayan Odunpazarı Modern Müze (OMM), Eskişehir’in kalbinde yer alan ve mimarisi ile dikkat çeken bir kültür sanat yapısı. Bu özel söyleşide, OMM’un değer mühendisliğini yapan strüktür tasarımcısı ve inşaat mühendisi Ahmet Topbaş ve ekibi The Circle ile bir araya geliyor. İki bölümden oluşacak bu etkinlikte, müzenin yapısal hikayesini ve etkilerini derinlemesine incelenecek.

İlk bölümde, OMM’un inşaat sürecini ele alınacak. Hangi yapısal zorluklarla karşılaşıldı? Bu zorlukları aşmak için ne tür çözümler geliştirildi? Proje yönetim süreçleri nasıldı? Sürdürülebilirlik çerçevesinde OMM nerede duruyor? Tüm bu soruların yanıtlarını bu bölümde bulunabilecek.

İkinci bölümde ise, OMM’un Eskişehir ve çevresine olan etkilerini masaya yatırılacak. Yapılan saha gezisi ışığında müzenin sosyal, ekonomik ve kültürel etkileri beraber tartışılacak. OMM yerel toplumu nasıl etkiledi? Turizme ve yerel ekonomiye ne gibi katkılar sağladı? Çevresel sürdürülebilirlik açısından nasıl bir rol oynadı? Tüm bu sorular ve daha fazlası bu bölümde ele alınacak.

OMM’un yapısal hikayesini ve Eskişehir üzerindeki etkilerini keşfetmek için bu söyleşiye katılabilirsiniz. Yüksek İnş.Müh. Ahmet Topbaş, İnş.Müh. Melikşah Demir ve Yüksek İnş.Müh. Burhan Kaplan’ın konuşmacı olarak katıldığı etkinlik, 25.07.2024 Perşembe günü saat 19:00’da The Circle’da gerçekleşecek.