Alman Tasarım Ödülleri 2025 AI Metaverse Kategorisi

Mimarlıkta Yapay Zeka ve Metaverse Mekan Tasarımı başlıklı yeni kategorisiyle, döngüsel ekonomi ve sürdürülebilir gelişme prensiplerine uygun üretilmiş olan öncü projeleri ödüllendirmeyi hedefleyen German Design Awards 2025 için son başvuru tarihi 6 Eylül 2024 olarak belirlendi.

Dünya çapında firmaların, tasarımcıların, mimarların ve ajansların üretimleri ve projeleri ile başvurabileceği German Design Awards (Alman Tasarım Ödülleri) 2025, uluslararası tasarım gelişmelerinde bir standart belirlerken küresel pazar içerisinde de rekabeti artıracak bir program sunuyor. İster dijital, ister yapay zeka ile üretilmiş olsun, bu platform Alman ve uluslararası tasarım ortamında yalnızca öncü nitelikteki projeleri ödüllendirerek döngüsel tasarımda olumlu gelişmelere, başarının görünür kılınmasına, yeni bir değer ağının oluşmasına ve ödül sahiplerinin uluslararası görünürlük kazanmasına katkı sağlıyor.

Mimarlıkta Yapay Zeka ve Metaverse Mekan Tasarımı Kategorisi

Yapay zeka ve dijital tasarım teknolojilerinden esinlenerek geliştirilen öncü projelere dikkat çekmek için, tasarımcılar ve geliştiriciler için projeleri, servis tasarımları ve görsel mimari üretimleri ile başvurabilecekleri yeni kategori, “Mimarlıkta Yapay Zeka ve Metaverse Mekan Tasarımı” başlığı ile 2o25 yılının programına eklendi.

Firmaların ve tasarımcıların 2024 yılından başlayarak “Döngüsel Tasarım” kategorisinde de başvuru yapması mümkün. Bu kategori, döngüsel ekonomi ve sürdürülebilir gelişim prensiplerine uyan projelerin öne çıkarılması hedefiyle oluşturuldu.

Alman Tasarım Ödülleri’nin uluslararası jüri heyeti başvuru yapan öncü tasarımların başarılarını üç ana kategori altında onurlandıracak: “Üstün Ürün Tasarımı”, “Üstün İletişim Tasarımı”, ve “Üstün Mimari.” 2025 yılında, Frankfurt’ta düzenlenecek olan önemli etkinlik farklı endüstrilerden uluslararası bir ziyaretçi kitlesini bir araya getirerek fikir alışverişi için elverişli bir ortam sunarken bu endüstriler arasında rağbet gören tasarım yaklaşımlarını öne çıkarıyor. “Altın” ödül derecesindeki kazananların üretimleri ayrı bir sergide yer alacak.

Alman Tasarım Ödülleri’ne son başvuru tarihi 6 Eylül 2024 olarak belirlendi.

Buradan başvuru platformuna erişilebilir.

Açılış görseli : © Architects601