BTM’ye Dünya Markası Olma Yolculuğunda TURQUALITY®/Marka Desteği

5 kıtada ve 65 ülkede faaliyetlerini sürdüren BTM, Ticaret Bakanlığı aracılığıyla Türk markalarının yurt dışındaki rekabet gücünü artırmaya yönelik ilk ve tek devlet destek programı olan TURQUALITY®/Marka Destek programına kabul edildi.

TURQUALITY®, Türkiye’nin rekabet avantajını elinde bulunduran ve markalaşma potansiyeli olan ürün gruplarına sahip firmaların, üretimlerinden pazarlamalarına, satışlarından satış sonrası hizmetlerine kadar bütün süreçleri kapsayan yönetsel bilgi birikimi, kurumsallaşma ve gelişimlerini sağlamayı hedefliyor. TURQUALITY®/Marka Destek Programı’nın odağında, klasik ihracat desteklerinden farklı olarak salt ihracatı artırmak yerine firmaların markalaşma hedeflerine katkıda bulunmak yer alıyor.

BTM, uluslararası pazarlarda kendi markasıyla global bir aktör olmanın yanı sıra, olumlu Türk malı imajının oluşturulması ve yerleştirilmesi amacıyla kurulmuş, devlet destekli ilk ve tek markalaşma programı TURQUALITY®/Marka Desteği’nde yer alıyor. BTM, uluslararası pazarlarda, inovatif ve katma değerli ürünleri ile temsil etmeye devam edeceği azim ve kararlığıyla; sürdürülebilirlik yolculuğunda bu önemli başarıya imza atan tüm BTM ailesine, paydaşlarımıza ve destekleyenlerimize teşekkürlerini sunuyor.