Mimari Yapılarda Su Yalıtım Kitabı

BTM’nin kuruluşunun 50. yılı anısına, Prof. Dr. Çiğdem Tekin, Dr. Öğr. Üyesi A.Cüneyt Diri ve İnş. Müh. Jozef Bonfil’in ortak kaleme aldığı Mimari Yapılarda Su Yalıtım Kitabının güncellenmiş üçüncü baskısı yayımlandı.

Su yalıtımı yaptırmak ve su yalıtımı hakkında bilgi sahibi olmak isteyen herkese bir başvuru kaynağı olan ve su yalıtımlarının “doğru detay/doğru malzeme/doğru uygulama” kuralına uygun şekilde yapılmasına katkıda bulunan Mimari Yapılarda Su Yalıtım Kitabı’nın baskısı YEM Kitabevi tarafından gerçekleştirildi.
1975 yılından beri yalıtım sektöründe köklü bir geçmişe ve engin deneyime sahip olan BTM, ülkemizde su yalıtım membranlarının fabrikasyon ortamda üretimini ilk olarak gerçekleştirdi ve ilkel yöntemlerden modern su yalıtım yöntemlerine geçişe öncülük etti. Elli yıllık geçmişi boyunca yalıtım sektörünün sağlıklı büyüme ve gelişmesine katkı veren BTM, sayısız tanıtım ve bilgilendirme seminerleri, uygulama ustalarına yönelik eğitim ve bilinçlendirme faaliyetleri düzenlemiş ve su yalıtımı konusunda çeşitli yayınlara imza attı. BTM, yayınlanmış olan birçok su yalıtımı ürün ve uygulama standartlarının oluşturulmasında aktif görevler alarak deneyimlerini sektöre aktarıyor.
BTM, Mimari Yapılarda Su Yalıtım Kitabı’nın meslek okullarında yalıtım eğitimi almakta olan öğrencilerden, bu işi profesyonelce yapmakta olan usta, mimar, mühendis ve müteahhitlere kadar her kesimin kolaylıkla anlayabileceği düzeyde ve tarafsız olarak hazırlanabilmesi için Sn. Prof. Dr. Çiğdem Tekin ve Sn. Dr. Öğr. Üyesi A. Cüneyt Diri ile iş birliği yaptı.
Mimari Yapılarda Su Yalıtım Kitabı 2017 yılında yayınlanan Su Yalıtım Yönetmeliği ve 2016 yılındaki ilk baskısından bugüne kadar geçen sürede malzemelerde olan gelişmeler de dikkate alınarak 2024 yılı içinde yeniden düzenlendi.