Geleceğin İş Dünyası: Yenilikçi İş Kulübü Konsepti Assembly One Tower Bir Yılı Geride Bıraktı
Türkiye’de ilk defa gerçekleştirilen projeyle Assembly Buildings, Ankara One Tower AVM’nin 8.500 metrekarelik bölümünü dönüştürerek, değişen iş yaşamı ihtiyaçlarının tümünü karşılayan tam donanımlı bir iş ve yaşam merkezi kurdu.
Açılışının üzerinden bir yıl geçmesine karşılık toplam 102 şirketin faaliyet gösterdiği Assembly Buildings One Tower, yüzde 75 doluluk oranı ile büyük bir başarıya imza attı. Assembly One Tower, bünyesinde gerçekleştirilen 100’den fazla etkinlikle, Ankara iş dünyası için önemli bir rolü olduğunu gösterdi.
Endeavor, ABB Elektrik ve Huawei gibi uluslararası markaların da üyeleri arasında yer aldığı Assembly One Tower, sadece iş dünyasına değil, aynı zamanda toplumsal ve kültürel etkileşimlere de değer katma çabasıyla kültür ve sanata verdiği önemi Kanada Piyano Resitali, İsrail Sergi Açılışı, Cibuti Kitap Lansmanı, Meksika Film Gösterimi gibi ilgili büyükelçilerin de katıldığı 25 etkileyici kültür-sanat etkinliği düzenleyerek gösterdi.
Rel Collection başkanı ve Assembly Buildings kurucu ortağı Yiğit Şatıroğlu Assembly One Tower projesi ile ilgili olarak şunları söyledi: “Ankara iş dünyasının diğer şehirlerden ayrılan, bürokrasi ve uluslararası ilişkiler trafiğine uyum sağlayacak ve geliştirecek şekilde Urbanjobs ve Assembly iş birliğinde incelikle tasarlanmış Assembly One Tower, her ihtiyaca cevap verecek 10 metrekareden 1000 metrekareye kadar ofis seçenekleri, farklı konseptlerde toplantı odaları, seminer alanları, Assembly’nin restoranı Arc Brasserie, spor salonu, uyku odası, meditasyon odası, “podcast” ve “videocast” stüdyosu, çeşitli davet ve lounge alanları, 800 metrekarelik şehir terası da içinde barındıran bir kulüp. Assembly One Tower, teknoloji, finans, yönetim, liderlik, girişimcilik, wellbeing, sanat ve tasarım başlıklarında farkındalığı olan ve bu alanlar da kendini daha da geliştirmek isteyen her kişi veya kuruma hitap ediyor. Bu bağlamda üye karmasına dikkat ediyor ve alakalı partnerlerimizle içerik üretip, komunite yönetimi yapıyoruz”.
Yiğit Şatıroğlu ayrıca kapanan ofislerin, boşalan binaların gayrimenkul sektöründe yaratacağı değişim ve gelecekten de söz etti. Assembly’nin Ankara One Tower’da yaptığı gibi gayrimenkulleri dönüştürme gücünden, marka yaratarak yeni işlevler kazandırmasından bahseden Şatıroğlu, New York başta olmak üzere Amerika’da yoğun olarak yaşanan boş kalan ofis binalarının yeni çalışan & lider beklentilerine paralel olarak dönüşüme ve renovasyona gitmesinin ve bu dönüşümlerin kaçınılmaz olduğunun altını çizdi. Şatıroğlu ofis binalarındaki ilk dönüşümün Assembly Buildings olduğunu da sözlerine ekledi ve 70’li yıllarda Amerika’nın ünlü “Power Lunch” konseptini, ARC Brasserie’nin leziz menülerini ve samimi atmosferini Ankara’ya taşıdıklarını da söyledi. Assembly One Tower, iş dünyasındaki önemli toplantılar için zengin seçeneklere ev sahipliği yaparken, bu deneyimi daha da özel kılıyor. ARC Brasserie’nin restoran ve menü danışmanlığını, USLA Akademi yaptı.
İş hayatına yön veren ve çalışma deneyimini değerli kılan Assembly, iş ortamını fiziksel bir mekân olmaktan çıkarırken üretmeyi ve kendini geliştirmeyi seven her kişi ve kurum için zengin ve ilham verici bir ekosistem yaratıyor. Duygusal ve sosyal deneyimler elde edip yaratıcılığı besleyen workshoplar, gösterimler ve paneller ile üyelerine zengin bir program sunan Assembly, verimliliği ve motivasyonu bir arada sunuyor. Yiğit Şatıroğlu geçen bir yıl boyunca diplomatik ilişkileri güçlendirmenin önemine inanarak Japonya’dan Fransa’ya, Peru’dan Kenya’ya, Finlandiya’dan Çin Halk Cumhuriyeti’ne 54 büyükelçiyi ağırlamanın gururunu yaşadıklarını da vurguladı.
Yiğit Şatıroğlu, Kağıthane Cendere bölgesinde yakında açılacak olan daha genç, dinamik ve trend odaklı A Lokal’in aynı zamanda, yakın çevresindeki insanların sosyal buluşma noktası olma misyonunu da üstleneceğini; projenin, Sanayi 313 iş birliğiyle gerçekleştiğini ve akıllı, dinamik ve sosyal tasarımıyla sadece bir çalışma alanı olmanın ötesinde olduğunu belirtti.
Assembly’nin ürünlerinden birisinin de “Assembly Privé” olduğunu anlatan Yiğit Şatıroğlu, “kendisine özel katında kurumların ihtiyaçlarına göre tasarladığımız, Assembly’nin sosyal alanlarından ve ayrıcalıklarından sınırsızca faydalanırken dışarıdan etkinliklere ve üyeliklere kapalı limitli sayıda özel çalışma alanları sunuyoruz” dedi.