Son Sayı

YAPI 491

YAPI Dergisi’nin Mayıs-Haziran 2024 sayısının kapağında Atelier XI tasarımı “Krizantem Tarlasında Kütüphane” yer alıyor. Dergide ayrıca TEĞET imzalı “Sille İlkokulu”na, Per Se Mimarlık tasarımı “Baruthane”ye ve Erginoğlu&Çalışlar Mimarlık tarafından tasarlanan “Fransız Okulu Ek Binası”na yer veriliyor.

“RETROSPEKTİF: Riken Yamamoto Yapıları” başlığını taşıyan Dosya bölümünde, 53. Pritzker Mimarlık Ödülü’nün sahibi Mimar Riken Yamamoto’nun projelerinden derlediğimiz bir seçki yer alıyor.

Dr. Y. Müh. (Mimar) Doğan Hasol’un “Seçkin Bir Aydın, Seçkin Bir Mimar: Bülent Özer”, Prof. Dr. Celal Abdi Güzer’in “Diğerleri için Bir Mimarlık Eleştirisi: Mimarlığa Dışarıdan Bakmak”, Prof. Dr. Şengül Öymen Gür’ün “Ahlak Pahalıdır!”, Prof. Dr. Mehmet Çubuk’un “Kent Demokrasisi, Yerel Demokrasi ve Kent Sözleşmesi Üzerine… (Demokrasi Yerelden Yükselir)”, Vedat Tokyay’ın “Suyun Kıyısında Mimarlığın İzleri 5: Mimari Yapıların Su ile Olan İlişkileri” ve Doç. Dr. Ceren Boğaç’ın kaleme aldığı “Mimarlık Çıkmazı: Duygular ve Yer Dönüşümleri” başlıklı yazılarını bu sayımızda bulabilirsiniz.

Derginin bu sayısında; Dr. Öğr. Üyesi Büşra Dilaveroğlu’nun yazdığı “Maddeye Dönüş ve Mimarlık Okulunda Artık Unutulması Gereken Şeyler” başlıklı makale, “Değişen Dünyada Yapılı Çevre” ana temasıyla, 7-9 Aralık 2023 tarihleri arasında Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde altıncısı düzenlenen “Yapı Kongresi ve Sergisi” kapsamında yer verdiğimiz, Zeynep İnan Ocak ve H. Nur Kızılyaprak’ın kaleme aldığı “Restorasyon Trajedisinden Sürdürülebilir Kullanıma Dönüş: V. Murad Av Köşkü Hamamı Koruma Projesi”; Dr. Özden Senem Erol ve Dr. Elif F. Salihoğlu’nun yazdığı “Tecrit Edilmiş Alanlarda Kapsayıcı Tasarım Paradoksu: Mülteci Kamplarında Çocukluk ve Çocuk Mekanları”; Dr. Süheyla Yılmaz, Doç. Dr. Ayşe Duman ve Prof. Dr. Emine N. C. Saltık tarafından kaleme alınan “Güvem Köprüsü (Çerkeş, Çankırı) Tarihi Ahşaplarının Paraloid B72 ve Nano Taneli ZnO Çözeltisi ile Sağlamlaştırılması ve Performans Analizi” başlıklı bildiriler yer alıyor.

Deniz Dokgöz’ün YAPI Dergisi’nin Mayıs-Haziran 2024 sayısına özel illüstrasyonu ise “Arkikatür” bölümünde sizlerle buluşuyor.

Keyifli okumalar dileriz…

Son sayıyı sipariş vermek için tıklayınız