Rus-Alman asıllı Mimar Sergei Tchoban, İTÜ’de Konferans Verecek…

GAD Foundation, 21 Eylül Cuma günü saat 17:00’de, İstanbul Teknik Üniversitesi, Taşkışla Kampüsü’nde düzenleyeceği bir konferans etkinliğinde Rus-Alman asıllı Mimar Sergei Tchoban’ı ağırlıyor.

Avrupa ve Rusya’da yaptığı çağdaş mimari yapıtlarının yanı sıra, mimari sembolizm ve çizim konusundaki çalışmalarıyla da tanınan Sergei Tchoban, 21 Eylül Cuma günü saat 17:00’de İTÜ Taşkışla Kampüsü’ndeki Nezih Eldem Salonu’nda bir konferans verecek. Tchoban, GAD Foundation tarafından gerçekleştirilecek olan konferansta son dönem işlerini ve Mimari Çizim Müzesi’ndeki çalışmalarını dinleyicilerle paylaşacak. Konferans tüm mimarlık sektörünün ve mimarlık tutkunlarının katılımına açık olacak.

1962 yılında Rusya’nın Saint Petersburg kentinde dünyaya gelen Sergei Tchoban 1995’te Berlin merkezli bir pratik olan Tchoban Voss Architekten’e ortak olduktan sonra, 2006’da Sergey Kuznetsov ile Moskova’da SPEECH ofisini kurdu. 2009’da kurduğu Tchoban Vakfı 2013’de Berlin’de Mimarlık Çizim Müzesi’ne (Museum for Architectural Drawing) dönüştü. 2010 ve 2012 yıllarında Venedik Mimarlık Bienali’nde Rus Ulusal Pavyonu’nun küratörü olan Tchoba, ayrıca 2015 yılında EXPO Milano için Rus Pavyonu’nun da yapımını üstlendi.

Eserleriyle bugüne kadar bir çok prestijli ödüle layık görülen Tchoban’ın Berlin ve Moskova’da ofisleri bulunuyor. Moskova’daki Federasyon Kulesi, Berlin’deki Dom Aquarée City Quartier, Expo Forum ve St. Petersburg’daki Nevskaya Belediye Binası (Evgeny Gerasimov ve ortaklarıyla birlikte) ve Kazan Su Sporları Sarayı, Berlin’deki Cubix Sineması, Yahudi Kültür Merkezi ve Berlin Sinagog Chabad Lubavitch, Milano’da EXPO 15 Rusya Pavyonu ve Berlin Mimari Çizim Müzesi (Sergey Kuznetsov ile) Sergei Tchoban’ın önemli işlerinden bazıları.