1/2 Coffee&Bar

Mimari Tasarım
CUN PANDA NANA

Proje Yeri
Fujian, Çin

Tamamlanma Tarihi
2021

Toplam İnşaat Alanı
250

Fotoğraflar
Liu Xinghao, Yan Yu Architectural Space Photography, Yu Vision

CUN PANDA NANA tasarımı 1/2 Coffee&Bar, Gulangyu’da doğal çevre ile uyumlu ve yerel mimariyle özdeşleşen kompozit ve çift karakterli bir mekan yaratmayı amaçlanmış. 

Çin’de bir ada kenti olan Gulangyu, dünya mirasına sahip gerçek bir deniz şehri. Mimarlar da tam bu tanımlamaya uyumlu ve şehrin doğal bir parçası haline gelecek bir tasarım yapmışlar.  1/2 Coffee&Bar mekansal bir bellek yaratmak için kentsel bağlamdan, tarih ve kültürden ve doğal kaynaklardan yola çıkıyor.

Doğaya dayalı iç tasarım, adanın özelliklerini organik olarak birleştiriyor ve deniz manzaralı kubbeli 19. yüzyıldan kalma binanın bir parçası haline geliyor. Yuvarlak mimari çizgiler, Gulangyu Adası’ndaki plaj çizgileriyle doğal ve uyumlu bir kompozisyon oluşturuyor. Orijinal mimari formun büyük bir bölümünü korumak için basitleştirilmiş veranda tasarlanmış. Adada yaygın olarak görülen küçük yapraklı ficus yapı içerisinde büyüyerek gölgeler ve sığınak oluşturmuş. Gölgelik üzerinde yaprak katmanları, yere yansıtılan “güneş ışığının” aydınlatması sayesinde gölgeli ışıltılar oluştururken dallar ve ağaçlar arasına mekanlar yerleştirilmiş.

Gece çöktüğünde 1/2 Coffee & Bar ikinci kimliğini gösteriyor. Nazik gündüz ormanı, modern neon ışığının altında kıvılcımlar saçarken mekan gece hayatı sevenler için daha cesur ve modern bir görünüme sahip hale geliyor.