Karakórum 221 Topluluk Merkezi

Mimari Tasarım
Elipsis Arquitectos

Proje Yeri
San Luis Potosí, México

Katkıda Bulunanlar
Rodrigo Calzada, Diego Yáñez, Rodrigo Espinosa, Hector Padrón, Mkmasdos, Artek Storytellers, Acacia Mueblería

Tamamlanma Tarihi
2020

Fotoğraflar
Albers Studio

Elipsis Arquitectos, Meksika’da 80’lerden kalma bir konutu bir topluluk merkezine dönüştürerek yaratıcı disiplinlerin kullanımına sunmuş.

Meksika’nın San Luis Potosi şehrinde yer alan, 80’lerden kalma bir konut, yenilenerek bir topluluk merkezine dönüştürülmüş.

Tasarımın ilk aşamalarında mevcut tuğlaların rengini ve ahşap mobilyaları öne çıkarmak hedeflenmiş. Mimarlık, reklam, pazarlama, fotoğraf gibi farklı yaratıcı disiplinlerden çalışanlar için tuval oluşturması hedefiyle beyaz renk tercih edilmiş.

Asma katta, farklı işlevleri yerine getirmek üzere her bölüm için özel olarak tasarlanan mobilyaların bulunduğu ana çalışma alanı yer alıyor. Masalar, her yeni işleve uyarlanmak üzere birleşiyor, dönüyor ve üst üste geliyor. Atölyeler, kurslar, marketler, sergiler, performans ve yoga salonları gibi etkinlikler için yeterli olan tek kat yüksekliğindeki mekanlar zemin katta bulunuyor. Peyzaj, mekanı canlandırdığı ve atmosferi doğrudan etkilediği için projenin önemli bir parçası olarak ele alınmış. Mekanların nötr etkisi, topluluk üyelerinin yaratıcılıklarını keşfetmesine yardımcı oluyor.