YNS Yaşam Teknolojileri

İç Mimari Tasarım
Usdesign

Proje Yeri
Bakırköy, İstanbul

İşveren
YNS Yaşam Teknolojileri

Tamamlanma Tarihi
2021

Proje Alanı
155 m2

Fotoğraflar
İbrahim Özbunar

Usdesign tasarımı YNS Yaşam Teknolojileri ofisinde doğayı çağrıştıracak renklere, doğal malzemelere, doğayı yansıtacak organik ve yumuşak formlara yer verilmiş.

Günümüzün çoğunu çalışarak geçirdiğimiz ofislerin ferah ve sıcak bir atmosferde olması çalışma verimliliğini artırıyor. Usdesign, ofis tasarımlarında kurguladığı enerjik ve samimi tasarım dili ile çalışmayı daha eğlenceli hale getirmeyi hedefliyor. Bakırköy, Karat Ofis’de yer alan YNS Yaşam Teknolojileri ofisi de hem çalışanların hem de ziyaretçilerin keyifli vakit geçirebilecekleri bir çalışma ortamı olarak tasarlanmış.

YNS hastanelere tedarik ettiği test kitleri ve teknolojik ekipmanlar ile sağlık sektöründe önemli rol oynayan bir şirket. Ofisin kurumsal kimliğini oluşturulurken sağlıklı olmak ve sağlıklı hissetmek gibi tanımlar ele alınarak yola çıkılmış. Mekanda doğayı çağrıştıracak renklere, doğal malzemelere, doğayı yansıtacak organik ve yumuşak formlara yer verilmiş.

Toplam 125 metrekarelik bir hacim içerisinde planlanan YNS tasarlanırken kalıplaşmış iç mimari planlamalardan uzaklaşmak hedeflenmiş. Ofisin mekan sirkülasyonu oluşturulurken kullanılan 55 derecelik açılar ve ofisin tasarım dilinin temelini oluşturan organik formlar ile mekan hissiyatı büyütülmüş. Mekanda mimari sirkülasyona göre konumlandırılan sabit mobilyalar da bu geometrik dile hizmet eden yönlendiriciler olarak yerini almış. Ofiste hacimleri belirleyen geçirgen malzemeler ve mobilyalarda kullanılan tasarım dili de mekandaki büyüklük algısını artıran temel öğeler olmuş.

Ofisin renkleri şirketin hizmet verdiği sağlık sektörüne vurgu yapan ve doğayı çağrıştıran yeşilin tonları olarak seçilmiş. Temizlik ve sağlığı vurgulayan beyaz rengin yoğunlukta olduğu bir atmosfer planlanmış. Mekana dinamizm ve canlılık sağlamak amacıyla, özellikle ön plana çıkması istenen alanlar somon renginin farklı bir tonu ile vurgulanmış. Doğallığı hissettirmek için mobilya tasarımları masif meşe ağacı ile harmanlanmış. Ofis için özel olarak tasarlanan mobilyalardan, mekanları birbirinden ayıran seperatörlere kadar tüm tasarım öğelerinde kullanılan yumuşak ve akışkan geçişler; amorf ve doğal formlar yaşamı ve sağlığı simgelerken, mekanın içerisinde bolca kullandığımız tropik bitkiler ile mekana enerji ve canlılık vermek hedeflenmiş.

YNS Yaşam Teknolojileri projesinde kullanılacak sanat eserleri henüz tasarım aşamasındayken planlanmış. Ofiste; Ekrem Yalçındağ, Ergin İnan, Devrim Erbil ve Tanju Demirci gibi değerli sanatçıların çalışmalarına yer verilmiş. Hem sanat eserleri ile hem de mekana uygun dekorasyon objeleri ile ofis süslenmiş. Kurgulanılan dekoratif alanlar ile YNS hem çalışanlar hem de ziyaretçiler tarafından keşfedilesi bir mekan haline dönüştürülmüş.