Renkli DYOloglar Söyleşilerinin Bu Haftaki Konukları Mimar Emre Arolat ve Prof. Dr. Ece Ceylan Baba
DYO’nun AURA İstanbul iş birliğiyle gerçekleştirdiği ve renklerin farklı disiplinlerin bakış açısı ile ele alındığı Renkli DYOloglar “Türkiye’nin Renkleri” canlı yayın söyleşisi, Emre Arolat Architecture Kurucu Ortağı Mimar Emre Arolat ve Yeditepe Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ece Ceylan Baba ile devam ediyor.
Renkli DYOloglar “Türkiye’nin Renkleri” canlı yayın söyleşisinin bu haftaki konukları Mimar Emre Arolat ve Prof. Dr. Ece Ceylan Baba olacak. Sohbet, 24 Ağustos Salı günü Saat 20.00’de DYO’nun YouTube kanalı üzerinden takip edilebilecek.
Galatasaray Lisesi’nin ardından MSGSÜ Mimarlık Fakültesi’nden mezun olduktan sonra bir dönem yurt dışında çalışan Emre Arolat, yurda döndükten sonra on yedi yıl Şaziment ve Neşet Arolat tarafından kurulan Arolat Mimarlık Ofisi’nde çalıştı. 2004 yılında Gonca Paşolar ile kurduğu EAA-Emre Arolat Architecture’de Ana Tasarım Sorumlusu olarak, dünyanın farklı coğrafyalarında mimari projeler üretmeyi sürdürüyor. Çeşitli üniversitelerde stüdyo yöneticiliği, pek çok kez jüri üyeliği ve birçok eğitim ve kültür kurumunda konferanslar veren Arolat, katıldığı ulusal ve uluslararası yarışmalarda kazandığı ödüllerin yanı sıra, Londra Tasarım Müzesi Yılın Tasarımları Ödülü, RIBA-İngiliz Kraliyet Mimarlar Enstitüsü Uluslararası Mükemmellik Ödülü, Sanatta Üstün Başarı Ödülü gibi prestijli ödüllerin sahibidir. 2013 yılında RIBA- İngiliz Kraliyet Mimarlar Enstitüsü üyesi olan Arolat, 2019 yılında Amerikan Mimarlar Enstitüsü tarafından, AIA Onursal Üyelik Programı tarafından Onursal Üye olarak seçildi. 2017 yılından beri Aga Khan Mimarlık Ödülü Yürütme Komitesi üyesidir.
Ankara’da doğan Prof. Dr. Ece Ceylan Baba, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Mimarlık Bölümü’nde lisans, Yeditepe Üniversitesi Mimarlık Anabilim Dalı’nda yüksek lisansını yaptıktan sonra Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nde doktorasını tamamladı. 2021 yılında profesör olan Ece Ceylan Baba, Yeditepe Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü Öğretim Üyesi’dir. Mayıs 2017’den bu yana aynı üniversitede Mimarlık Bölüm Başkanlığı ve Temmuz 2021’den itibaren Mimarlık Fakültesi Dekanlık görevini yürütüyor. Akademik alanda mimari ütopyalar ve distopyalar, yüksek yapılaşma, küreselleşme, kullanıcı katılımı, çevre ve kentli psikolojisi, konut tipolojileri ve loft kavramı konularında çalışıyor ve üç kitabın yazarıdır. Akademik çalışmalarının yanı sıra profesyonel meslek yaşamına Baba Mimarlık’ın kurucu ortağı olarak devam ediyor.