“İnsanlık Pavyonu: İlk Temas” Uluslararası Mimarlık Yarışması

“İnsanlık Pavyonu: İlk Temas” Uluslararası Mimarlık Yarışması kapsamında katılımcılardan, dünyanın herhangi bir yerinde bir alan seçerek dünya dışı yaşam formları tarafından ziyaret edilmemiz durumunda, türümüzün en önemli başarılarını tek bir yerde sunabilecek bir yapı tasarlamaları bekleniyor.

Bee Breeders tarafından düzenlenen, “İnsanlık Pavilyonu: İlk Temas” mimari fikir yarışması, mimarlık ve tasarım meraklılarının hayal güçlerinin sınırlarını genişletirken, Covid-19 ve iklim değişiklikleri ile içinde bulunduğumuz kaotik durum ve türümüzün geleceğinin belirsiz olduğu bu zor günlerde, tasarımcılara insanlığın olumlu yönleri ve tüm başarıları üzerine düşünmeleri için bir fırsat sunuyor.

Sırasıyla 1972 ve 1973’te Pioner 10 ve Pioneer 11 uzay araçlarına yerleştirilen, bir erkek ve bir kadın figürünü, güneş ve galaktik yer işaretlerini, Güneş sisteminin şematik bir diyagramını ve uzay aracının bir siluetini içeren Pioneer Levhaları ile uzaylılara insanlık ve Dünya hakkında bilgi vermek, insanlığın resimli hikayesini sunmak hedeflenmişti. Tıpkı Pioneer Levhaları gibi, İnsanlık Pavyonu’nun da insanlığı temsil etmesi ancak bunu mimarlık ile gerçekleştirmesi amaçlanıyor.

Yarışma herkese açık olup mesleki nitelik beklenmiyor. Tasarım önerileri bireysel veya maksimum 4 kişilik ekipler tarafından geliştirilebiliyor. Organizatörlerle yapılan yazışmalar ve katılımcılar tarafından gönderilen tüm bilgilerin İngilizce olması bekleniyor. Kayıt ücreti öğrenciler için 80 € iken diğer katılımcılar için 100 € olarak belirlenmiş.

Detaylı bilgi için tıklayınız.

Yarışma Takvimi
Son kayıt tarihi: 10 Kasım 2020
Proje teslim tarihi: 13 Aralık 2020
Sonuçların açıklanması: 23 Şubat 2021

Jüri
Peter Eisenman
Lydia Kallipoliti
Juan Pablo R. Frade
Michele Molè
James Biber

Ödüller
1. Ödül: 3.000 €
2. Ödül: 1.500 €
3. Ödül: 500 €
Arşiv Öğrenci Ödülü: 500 € + 50 € Archhive Kitap Hediye Kartı
BB Yeşil Ödülü: 500 €
6 Adet Onur Ödülü