Bellinzona Cenaze Evi

Mimari Tasarım
LOKOMOTIV.archs office

Tasarım Ekibi
Alberto Julio Fresco, Juan M. Campopiano

Proje Yeri
Bellinzona, İsviçre

İşveren
CAFUBE SA

Mühendislik
Belletti & Molinaro SA

Cephe Danışmanı
Styl-comp SA

Ortaklar
C. A. Faoro, A. Viganò

Tamamlanma Tarihi
2016

Proje Alanı
1.100 m²

Fotoğraflar
Simone Bossi, Giorgio Marafioti

LOKOMOTIV.archs office tarafından tasarlanan Bellinzona Cenaze Evi, basit geometrik şekillerden oluşan mimari öğeleri ile günün farklı saatlerinde değişen gölge desenleri yaratarak adeta soyut bir güneş saati oluşturuyor; kullanıcılara acı ile huzur arasındaki kontrastı ve hayatın geçiciliğini sorgulatıyor.

İsviçre’nin Ticino kantonunun başkenti Bellinzona’da yer alan Cenaze Evi, mimari bir nesnenin saf, içsel güzelliğine sahip olurken işlevselliği de sağlama hedefiyle tasarlanmış. LOKOMOTIV.archs office, bu anıtsal mimari ile kullanıcılara acı ve huzur arasındaki kontrastı ve hayatın geçiciliğini düşündürmeyi hedeflemiş.

İskelete sarılmış bir origami ürünü görünümüne sahip yapının ritim ifade eden ve basit geometrik şekillerden oluşan öğeleri günün farklı saatlerinde değişen gölge desenleri yaratarak adeta soyut bir güneş saati oluşturuyor.

Yapının işlevsellik odaklı teknik hacimleri hem tasarım dili hem de fiziksel sınırlarla ziyaretçilerin kullandığı mekanlardan ayrılıyor. Ziyaretçiler binaya dışarıdan içeriye gerilimsiz bir geçiş sağlayan resepsiyondan ulaşıyor. Çatı açıklıklarından ulaşan ışık üst kattaki üç küçük salon boyunca süzülerek alttaki ana salona düşüyor ve uhrevi bir atmosfer yaratıyor.