Mimarlık Üzerine Söyleşi / Cengiz Bektaş

İstanbul Ticaret Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Topluluğu, 13 Kasım’da Cengiz Bektaş’ı ağırlıyor.

Cengiz Bektaş, 13 Kasım Saat 11.00’da İstanbul Ticaret Üniversitesi Küçükyalı Kampüsü’ne konuk olacak.Söyleşi kapsamında kendi öğrencilik ve iş hayatını, proje tasarım süreçlerini anlatacak olan tecrübeli mimar, söyleşinin ardından öğrencilerin kitaplarını imzalayacak.

Cengiz Bektaş Kimdir?

1934 Denizli doğumlu Cengiz Bektaş, yüksek mimar, mühendis, ozan ve yazardır. İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi İç Mimarlık ve Mimarlık bölümlerini, 1959’da da Münih Teknik Üniversitesi Mimarlık Bölümünü bitirdi.

Bektaş bir çok yarışmaya katılarak, 1988 yılında “Türk Dil Kurumu” ve 1992 yılında “Haliç’te Bir Taş Odanın Kitaplık Olarak Onarımı” projeleriyle iki kez Ulusal Mimarlık Ödülü’nün sahibi oldu. Akdeniz Üniversitesi Sosyal-Kültürel Özek yapısıyla 2001 yılında Uluslararası Ağa Han Mimarlık Ödülü ’nü kazandı. Ankara’daki Türk Dil Kurumu yapısı, mimarlık dergisinde yapılan bir ankette, mimarlar tarafından Cumhuriyet dönemini simgeleyen yirmi yapıdan biri sayıldı. 2014 yılında Uluslararası Mimar Sinan Ödülü ilk kez kendisine verildi.

İki yıl TMMOB Mimarlar Odası Merkez Yönetim Kurulu Üyesi görevini yürüten Bektaş, yurt içi ve yurt dışında birçok farklı okulda ders verdi.