Paris Ekonomik Konut Yarışması

Bee Breeders ve ARCHHIVE BOOKS iş birliğiyle düzenlenen Paris Ekonomik Konut Yarışması’nda katılımcılardan Paris’in konut sorununa sürdürülebilir ve uygun fiyatlı çözümler üretmeleri bekleniyor.

Paris Ekonomik Konut Yarışması, Paris’in, dünyanın pek çok metropolünde olduğu gibi büyük bir ekonomik konut sorunuyla olan mücadelesine dikkat çekerek, bu soruna yönelik öneriler geliştirilmesini amaçlıyor.

Yarışmada, proje alanı için belirli bir bölge gösterilmemiş olup, katılımcılardan kentin konut stoğunun kapasitesini artırmaya yönelik tasarlayacakları projelerin Paris’in çeşitli bölgelerine uyum sağlayabilir nitelikte ve çok yönlü olması bekleniyor. Katılımcıların aynı zamanda, aileler, yalnız yaşayanlar, çiftler vb. gibi çeşitli kullanıcılara hitap edecek şekilde, onların değişen gereksinimlerine yönelik, farklı boyutlarda, esnek mekânlar üretmeleri ve yaratıcılıklarının sınırlarını zorlamaları isteniyor.

Yarışma sonucunda birinci, ikinci ve üçüncülük ödüllerinin yanı sıra 6 mansiyon ödülü verilecek. Yarışmanın son teslim tarihi ise 12 Kasım 2019. Detaylı bilgi için tıklayınız.

Ödüller

Birincilik Ödülü: 3000 Dolar

İkincilik Ödülü: 1500 Dolar

Üçüncülük Ödülü: 500 Dolar