2020 Skyscraper Competition

eVolo tarafından düzenlenen 2020 Skyscraper Competition; küreselleşme, esneklik ve sayısal devrim üzerine çalışmalarla gelişen yeni teknolojilerin, materyallerin, programların, estetiğin ve mekansal organizasyonların yer aldığı, gökdelen tasarımını yeniden tanımlayan fikirleri bekliyor.

eVolo, dünyanın dört bir yanındaki mimarları, öğrencileri, mühendisleri, tasarımcıları ve sanatçıları 2020 Skyscraper Competition’a katılmaya davet ediyor.

Katılımcıların, teknolojideki ilerlemeleri, sürdürülebilir sistemleri ve çağdaş kentin ekonomik, sosyal, kültürel sorunlarını çözmek üzere üretilen kentsel, mimari yöntemleri göz önünde bulundurması bekleniyor

Yarışma, dinamik ve uyarlanabilir bir dikey topluluk oluşturulmasında bireysel ve kolektif rolü sorgularken, insan ve doğa arasındaki dinamik dengeye dayanan yeni habitatların ve bölgelerin keşfini teşvik ediyor.

Detaylı bilgi için tıklayınız.

Yarışma Takvimi

Erken Kayıt İçin Son Tarih: 19 Kasım 2019

Geç Kayıt İçin Son Tarih:  28 Ocak 2020

Proje Teslimi İçin Son Tarih: 11 Şubat 2020

Kazananların Açıklanması: 21 Nisan 2020

Jüri Üyeleri

Berrin Chatzi Chousein (World Architecture Community)

Alper Derinboğaz (Salon Architects)

Jürgen H. Mayer (J. MAYER H., mbB)

Manuel Navarro Zornoza (Latitude Architectural Group)

Michael Neumann (Synn Architects)

Ryuichi Sasaki (Sasaki Architecture)

Lu Yun (MUDA Architects)

Ödüller

Birincilik Ödülü 5000 USD + v2com tarafından basın dağıtımı

İkincilik Ödülü 2000 USD

Üçüncülük Ödülü 1000 USD

İlk üç ödül ve özel mansiyon ödülleri sahipleri eVolo tarafından, ‘’Evolo Skyscrapers’’ kitabı dahil olmak üzere, birçok uluslararası basılı yayın tarafından yayınlanacak.