International Architecture Awards’tan EDDA Architecture’a 3 Ödül Birden!

Ofis ve konut projelerinde öne çıkardığı işlevsel yaklaşım ile ön plana çıkan EDDA Architecture, Halaman Matbaacılık Yönetim Ofisi, Imak Ofset Yönetim Ofisi ve geleneksel Türk mimarisinin modern bir yorumu olarak tasarlanan Tuzla Villaları ile Amerika menşeili The Architecture Community tarafından organize edilen International Architecture Awards’ta ofis iç mekan tasarımı ve konut iç mekan tasarımı kategorilerinde birincilik ve ikincilik ödüllerine layık görüldü.

Amerika menşeili The Architecture Community tarafından düzenlenen International Architecture Awards’tan ödül kazanan ofisler belli oldu. Konut ve ofis iç mekan tasarımı kategorilerinde birden çok proje ile yarışan EDDA Architecture, ofis iç mekan tasarımı kategorisinde Halaman Matbaacılık Yönetim Ofisi ile birincilik, Imak Ofset Yönetim Ofisi ile ikincilik elde etti. Geleneksel Türk evi planlı bir yerleşimle kurgulanan Tuzla Villaları ile de konut iç mekan tasarımı kategorisinde yarışan ofis, birincilik ödülü kazandı.

Dünyanın farklı ülkelerinden birçok ofis projesi ile ofis iç mekan kategorisinde karşı karşıya gelen Halaman Matbaacılık Yönetim Ofisi, tasarımındaki, firmanın kurumsal kimliğini ön plana çıkaran, teknolojiyle entegre, kullanıcı iletişimini üst düzeye taşıyan nitelikler ile bir adım öne çıkıyor. Gün ışığını mekanın içerisine daha fazla katarak ferah bir görünüm elde edecek şekilde tasarlanan ofis içerisinde tüm departmanlar, kendi içerisinde markanın çağdaş çalışma kültürünü yansıtan şeffaf ve akıcı bir stil ile şekillendirilmiş. Aynı kategoride ikincilik ödülünü kazanan Imak Ofset Yönetim Ofisi ise, kullanılan renkler, malzemeler ve iç peyzaj çalışmaları ile çalışan motivasyonunun en üst noktaya çıkarıldığı bir ofis tasarımı. Çekirdekte kurgulanan sosyal alanlar etrafında tasarlanan departmanlar ile çalışanlar için keyifli bir ortam oluşturulan tasarımda, mekânsal kurgudaki interaktif çözümler ve çeşitli renk ve dokuda malzeme kullanımı ile yönetim binalarının kullanım kalitesinin artırılması hedeflenmiş.

Konut iç mekan tasarımı kategorisinde birinciliğe layık görülen Tuzla Villaları, yoğunlaşan kentleşme ve nüfus artışı ile yazlık konut sitelerinin yerini müstakil konutlara ve az katlı binalardan oluşan sitelere devrettiği Tuzla’da konumlandırılan özel bir proje. Her biri 750 metrekarelik 3 adet villadan oluşan konut projesinin hem mimari hem de iç mimari projelerine imza atan EDDA Architecture avlu, cumba ve kubbe gibi geleneksel öğelerin kullandığı konutların iç mekanlarında da modern-klasik stilde çözümler yaratmış.