1402 Kahve Dükkanı

Mimari Tasarım
B.L.U.E. Architecture Studio

Tasarım Ekibi
Shuhei Aoyama, Yoko fujii, Jiaxi Li

Proje Yeri
Changli, Hebei, Çin

İşveren
1402 Coffee 

Yüklenici
Beijing Dagu

Tamamlanma Tarihi
2020

Proje Alanı
344 m²

Fotoğraflar
Zhi Xia

B.L.U.E. Architecture Studio, eski bir tuğla binayı iç ve dış mekanın bütünleştiği bir kahve dükkanına dönüştürdü.

Çin’in Hebei eyaletinde, Aranya mahallesinde yer alan 1402 Kahve Dükkanı, bir tuğla yapının yenilenmesiyle elde edilmiş. Tasarım ekibi, eski ve yeniyi yan yana getirerek iç mekan ile dış mekanı entegre etmiş.

İç mekanda, mevcut binaya yeni bir hacim eklenmiş. Bu hacim, binanın cephesinden taşarak ve cepheyi hareketlendiriyor ve yeni bir görsel odak tanımlıyor. Tercih edilen dikdörtgen formlar; oturma, bekleme alanı, bar, teşhir ve peyzaj gibi fonksiyonları bütünleştiririrken, açık alanı konuklara farklı bir mekansal deneyim sunmak üzere bölüyor.

Meydana ve açık hava oturma alanına bakan cam cephe, iç mekan ile dış mekan arasındaki etkileşimi artıran katlanır kapı ve pencerelere sahip. Kutunun çekirdek bölgesi, farklı ölçeklerde yarı özel mekanlara bölünmüş. Mekansal kurgu, hem yalnız kalmayı hem de birkaç yakın arkadaşla zaman geçirmeyi mümkün kılıyor.

İç mekandaki mobilyalarla aynı form ve malzemeye sahip oturma birimleri, iç ve dış arasında görsel bir süreklilik sağlarken, açık hava mekanını dörde bölüyor. Farklı yüksekliğe sahip bu birimler, dinamik bir kompozisyon sunuyor ve bölme duvarlar, alanın sınırlarını tanımlıyor.